Ιωάννα Μπουραζοπούλου – Η ενοχή της αθωότητας

 

Το νέο βιβλίο της Ιωάννας Μπουραζοπούλου με τίτλο “Η ενοχή της αθωότητας” θα κυκλοφορήσει σε μορφή EPUB ηλεκτρονικά από τις εκδόσεις Καστανιώτη σε μια πρωτοποριακή -για τα εμπορικά δεδομένα της χώρας μας- πριμοδότηση, όπου ο κάθε αναγνώστης-αγοράστης θα ορίζει μόνος του την τιμή του βιβλίου. Αυτή η προσφορά θα ισχύει μέχρι να κυκλοφορήσει έντυπο το βιβλίο στα βιβλιοπωλεία, όπου και θα οριστεί μια σταθερή τιμή. Και πάλι τότε όμως το βιβλίο θα αγοράζεται με απλό υδατογράφημα και όχι με DRM κλείδωμα, όπως κάνουν οι περισσότεροι μεγάλοι εκδοτικοί οίκοι με τα e-books τους. Όσοι από εσάς είσασταν την περασμένη Δευτέρα στο Φλοράλ θα γνωρίζετε για την μεγάλη συζήτηση που έχει ξεκινήσει περί του κλειδώματος των e-books με το σύστημα DRM της Adobe ή όχι. Ο Κύριος Καρπούζης είναι κατά του κλειδώματος και στηρίζει απόλυτα αυτή τη προσπάθεια του Αργύρη Καστανιώτη και των εκδόσεων του και ελπίζει κι άλλοι μεγάλοι εκδοτικοί οίκοι να ακολουθήσουν το παράδειγμά του και να μην πέσουν θύμα της λογοτεχνικής τρόικας του κλειδώματος.

Οι εκδόσεις Καστανιώτη έχουν ξανακάνει παρόμοια κίνηση με τα ηλεκτρονικά τους βιβλία, στο τελευταίο βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη : Η έβδομη αίσθηση, τρόικα μοίρα.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στο ανάλογο άρθρο του ηλεκτρονικού αναγνώστη καθώς και στην ανάρτηση των Βορειοδυτικών εκδόσεων

Advertisements

About Κύριος Καρπούζης

Αρχιτέκτων χωρίς άδεια και αιτία, μουσικός μιας ζεστής θερινής νύχτας, ζογκλέρ καρπουζιών, ανισσόροπος ακροβάτης, ρομαντικός παραμυθάς εννίοτε και ποιητής, δειλός συγγραφέας, πιστός των αστρολογικών προβλέψεων, της πίστης, της μοίρας, της Σκύλας και της Χάρυβδης.
This entry was posted in Λογοτεχνία/literature and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s