Τα λαγουδάκια αυτόχειρες του Andy Riley – Andy Riley’s Bunny suicides.

Χαριτωμένα, τοσοδούλικα, άσπρα κουνελάκια, με τις μικροσκοπικές φουντωτές ουρίτσες τους και τα μικρά ποδαράκια τους, τα έχουν βάλει με τη ζωή και…. αυτοκτονούν. Κάτι δεν πάει καλά έτσι; Κι όμως, αυτό το κόμικ που έπεσε στα χέρια μου πρόσφατα είναι γεμάτο με εικόνες σχεδιασμένες από τον Andy Riley που δείχνουν κουνέλια να αυτοκτονούν με τους πιο άκρως διασκεδαστικούν -πλην- μακάβριους τρόπους. Δεν μπορεί να πει κανείς.. Τουλάχιστον αυτά τα κουνέλια έχουν φαντασία. Περιστρεφόμενες πόρτες, μια τοστιέρα, μια μπάλα του κρίκετ, ένα μπούμεράνγκ, μια χειροβομβίδα, τσιγάρα, μεγεθυντικοί φακοί, μια μπάλα του μπόουλινγκ και ο συνδυασμός των παραπάνω και άλλων πολλών “εργαλίων θανάτου” προκαλούν τον θεατή να γελάσει με τον επικείμενο θάνατο του κουνελιού που πολλές φορές δεν είναι και τόσο ξεκάθαρος, καθώς ο αναγνώστης πρέπει να συνδυάσει αρκετές πληροφορίες στο μυαλό του για να καταλάβει τι ετοιμάζεται να κάνει το άμοιρο κουνέλι. Είναι όντως μακάβρια διασκεδαστικό.

Ο Andy Riley, ο Βρεττανός συγγραφέας και σχεδιαστής του εν λόγω καρτούν, έχει εισαγάγει αρκετές κρυμμένες αναφορές σε σκηνές από ταινίες όπως η παρωδία του Wicker Man με το κουνέλι να είναι πάνω στην φιγούρα που καίγεται ή στο Terminator αλλά και στο Dr Strangelove του S. Kubrick όπου ο πιλότος του βομβαρδιστικού καβαλάει την ατομική βόμβα καθώς αυτή πέφτει.

Το βιβλίο κυκλοφόρησε το 2003 και μετά την μεγάλη επιτυχία που έκανε στην Μεγάλη Βρεττανία καθώς και στον υπόλοιπο κόσμο, το 2004 ο Riley έξεδωσε την συνέχεια του κόμικ “Η επιστροφή των αυτόχειρων κουνελιών” το οποίο ακολούθησε τα βήματα του προκάτοχού του τόσο σε φήμη όσο και σε πωλήσεις, εμπνεύοντας πολύ κόσμο όπως τον καρτουνίστα Liu Gang να βγάλει την έκδοσή του “Αυτόχειρες λαγοί” (δεν ξόδεψε πολύ ώρα στην έμπενυση του τίτλου).

Η επιστροφή των αυτόχειρων κουνελιών… ακούγεται σαν τίτλος από D movie…

Advertisements

About Κύριος Καρπούζης

Αρχιτέκτων χωρίς άδεια και αιτία, μουσικός μιας ζεστής θερινής νύχτας, ζογκλέρ καρπουζιών, ανισσόροπος ακροβάτης, ρομαντικός παραμυθάς εννίοτε και ποιητής, δειλός συγγραφέας, πιστός των αστρολογικών προβλέψεων, της πίστης, της μοίρας, της Σκύλας και της Χάρυβδης.
This entry was posted in Λογοτεχνία/literature, Τέχνη/ArT, διάφορα/misc. Bookmark the permalink.

2 Responses to Τα λαγουδάκια αυτόχειρες του Andy Riley – Andy Riley’s Bunny suicides.

  1. Γιάννης Πλιώτας says:

    Χαχα, πολύ καλό βιβλίο.
    Εμπνευσμένο! Οι δύο εικόνες που ανέβασες είναι τέλειες.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s